MDD 2013 – Vyhodnotenie a fotogaléria

Medzinárodný deň detí je sviatok našich najmenších, ktorý sa oslavuje asi  všade. A naše cvičisko Canis center Eddy Slovakia nebolo tento rok výnimkou. Počas školského roka sa mohli detičky zo ZŠ Borodáčová prihlásiť na kynologický krúžok, kde sa učili všetko o psíkoch. Ako sa o nich starať, ako ich cvičiť a naučili sa trošku aj zo záchranárskej kynológie. Tieto detičky cvičili s našimi psíkmi a tak sa mohli pripravovať na pretek, ktorý sme zorganizovali ku dňu detí.

Počet súťažiacich bol 10, ale keďže sa mohli pridať aj iné deti, narástol ich počet na 13. Pretek zahŕňal cviky poslušnosti a obratnosti, no nechýbal ani cvik zručnosti a časovka. Na záver boli rôzne súťaže štafetový beh, skákanie s loptou, obliekanie psíkov na čas.

Medzi najťažšiu disciplínu patrila rozhodne prekážková dráha či taktiež zvaná časovka. Psovodi so psíkmi prekonávali prekážky a s chodúlikom prechádzali pomedzi kužele. No a nakoniec zábavná disciplína ,,nájdi si partnera a zatancuj na Senzi senzus“ 🙂 kde psík musel zostať v odložení.

Preteku sa zúčastnili deti rôznej vekovej kategórie od 7-ročnej po 13-ročných, s rôznymi plemenami ako malý bradáč, labrador, cavalier, boxer či čivava.

Detičky sa na pretek poriadne pripravovali a to sa odrazilo aj na výsledkoch. Teraz sa však už školský rok končí a s ním aj ten náš kynologický…
Veríme, že sa deťom páčilo, že sa niečo naučili a možno z nich vyrastajú noví dobrovoľní záchranári 🙂

 

Pôvodnú správu nájdete tu.
 

1 komentár k “MDD 2013 – Vyhodnotenie a fotogaléria”

  1. Spätné upozornenie: Vitajte — CCES Dog Team

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.